Studenten Net Twente making the net wiki work

De SNT-wiki howto

Op deze pagina komt uitleg over hoe we graag zien dat je de wiki als actief lid gebruikt. Mocht je vragen hebben, neem dan even contact op met bestuur@snt.utwente.nl.

Het is mogelijk om op vier niveau's sidebars met links aan te maken:

  1. main
  2. namespace
  3. group
  4. user

Hieronder per niveau korte uitleg wat je er aan hebt en hoe je 'm naar smaak kunt editten. Het is waarschijnlijk om je sidebar met behulp van lists en <h{1,2}>'s in te delen.

main

De main sidebar is overal in de wiki te zien. Hij bevat de indeling in grote lijnen en een link naar deze hulppagina. Het bewerken van de main sidebar is voorlopig alleen mogelijk als bestuurder.

namespace

Een sidebar voor een namespace komt onder de main sidebar te staan als hij bestaat. Je kunt hem gebruiken om snelle navigatie toe te voegen binnen je commissie of project. De laagst gedefinieerde sidebar wordt weergegeven, bedenk dus goed of je de sidebar van het niveau boven je huidige namespace wil gebruiken, of dat je er een opnieuw wilt definieeren. De namespace sidebar is te bewerken door in de gewenste namespace een pagina met de naam sidebar aan te maken.

group

Voor alle mensen in je group dezelfde sidebar? Op de snt-wiki zijn er groups voor commissies, deelnemers aan projecten en het bestuur. Weet je zeker dat iedereen in je groep een bepaalde quicklink waardeert? Dan kan hij in de group sidebar. De group sidebar is te bewerken door in de namespace group:<groepsnaam> een pagina met de naam sidebar aan te maken.

user

Voor je eigen favoriete links is er ten slotte de user sidebar. Deze is aan te passen door in de namespace user:<username> een pagina met de naam sidebar aan te maken.

Het toevoegen van plaatjes

Het uploaden en toevoegen van plaatjes kan op de edit-pagina. Met het omcirkelde icoontje:

Voor de locatie van het uploaden van de plaatjes kan je kiezen uit vier locaties:

Locatie Opmerking
commissies:<commissienaam>:intern:media voor plaatjes in de interne commissiepagina's
commissies:<commissienaam>:media voor plaatjes van de externe commissiepagina's
intern:media voor plaatjes op voor algemeen SNT gebruik op de wiki
media voor plaatjes voor algemeen gebruik op de wiki

Het plaatje wordt toegevoegd op de plaats van je cursor wanneer je in de “media manager” op het gewenste bestand klikt. Klik op preview en je kan je plaatje bewonderen.

Vergaderplanner

We hebben een gave plugin geinstalleerd waarmee je bijvoorbeeld vergaderingen kan plannen. Hij werkt ongeveer zo:

<doodle [login]| [id]>
^ [choice] ^ [choice] ^ ... ^
</doodle>

Hierbij moet [id] een unieke string zijn, die ook gelijk de titel is. <doodle [login] | Hoe hulpvol was deze alinea?>

nuttig heel erg nuttig nutteloos

</doodle>

De taal van de wiki

De taal van de SNT-wiki is in principe Nederlands. Voor pagina's die belangrijk zijn voor externe partijen kan ervoor gekozen worden om een Engelse pagina te maken in plaats van een Nederlandse. Boven aan deze pagina moet dan een melding gezet worden waarin uitgelegd wordt waarom de pagina niet in het Nederlands is. Pagina's moeten niet dubbel gemaakt worden, dit besluit is genomen om te voorkomen dat de twee versies van pagina's uit elkaar gaan lopen.

Op deze link kun je de syntax van dokuwiki bezien. In deze sytax wordt veel uitgelegd met betrekking tot de indeling / de opmaak van het posten. Een echte aanrader voor de persoon die zich verder wil verdiepen in de mogelijkheden van dokuwiki!

wiki/howto.txt · Last modified: 2009/04/18 16:11 by jochum